Dilcem Kimya ile aşırı antibiyotik direnci ile mücadele
Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatı (OECD) , antibiyotik ve bakterilerin insanlar üzerindeki etkilerini araştıran bir rapor yayımladı. Raporda, antibiyotiklere karşı dirençli bakterilerin artmasını engelleyecek önlemler alınmaması durumunda gelecek 30 yıl içinde Avrupa, Kuzey Amerika ve Avustralya’da 2,4 milyon insanın hayatını kaybedebileceği belirtildi. Ayrıca raporda, küçük ve basit önlemler alınarak enfeksiyondan kaynaklanan 4 ölümden 3’ünün önlenebileceği vurgulandı.
Hastalıkların ortaya çıkmasının ardından bakterilerle mücadele için 33 OECD ülkesinde yıllık ortalama 3,5 milyar dolar harcandığı kaydedilen raporda, bakterilerin yayılmasını engelleyecek adımlar atılmasının insanların hayatlarının kurtulması ve uzun vadede ekonomi yapılmasını sağlayacağına dikkat çekildi.
Raporda, ülkelere göre antibiyotiklerin hastalar üzerindeki etkisini sıralandı. Buna göre, OECD ülkeleri arasında en çok İtalya, Yunanistan ve Portekiz’de insanlar hayatını kaybedecek.
Türkiye’de üst düzey risk!
Söz konusu raporda, Türkiye, Kore ve Yunanistan’da antibiyotiklerin bakterilere karşı direncinin düşük olduğu bilgisi paylaşıldı. OECD raporunda, bu ülkelerde bakterilere karşı direncin İzlanda, Hollanda ve Norveç’e göre 7 kat daha düşük olduğu ifade edildi.
DİLECHEM KİMYANIN YENİ NESİL ÜRÜNLERİNİN ÖZELLİKLERİ
20 Yıllık Ar-Ge çalışmaları sonucu geliştirilmiştir.
Renksiz ve Kokusuzdur.
Toksik değildir.
Ağır Metaller, alkol, klor dioksit ve benzeri kimyasallar içermez.
Uçucu bileşenler içermez.
Uzun süre kalıcı etkiye sahiptir.
Canlılar için zararsızdır.
Geniş bir spektruma sahiptir.
Metal yüzeylerde korozyon ve pas oluşturmaz.
Yüksek UV, sıcaklık ve nemden etkilenmez.
Her türlü ortama uygulanabilir, leke iz bırakmaz.
Solunum yoluyla canlılara zarar vermez.