Taşıma veya depolamadan kaynaklı bozulma, kirlenme ve bulaşma gibi durumlarla karşılaşarak güvenli üretilmiş gıdayı da güvensiz hale getirmektedir. Sıcaklık değişimleri ve hijyenik olmayan koşullar mikro organizmaların üremesine neden olurlar. Gıdalarımız sofralarımıza ulaşıncaya kadar birçok aşamadan geçmekte, tarladan işletmeye son ürün elde edilmesine kadar üretimin tüm aşamalarında, ürüne çeşitli kaynaklardan yanlış… read more →
Gıdaların üretimden tüketime kadar olan zincir aşamasında, depolama,muhafaza ve tüketim yerlerine nakli süresince bir yandan hijyen eksikliğinden kaynaklanan önemli kayıplar yaşanırken, bir yandanda bu hyjen olmayan ürünlerin tüketimine bağlı önemli sağlık sorunları yaşanmaktadır. Hijyen yetersizliğine bağlı bu ürün kayıpları son zamanlarda kendisinden sıklıkla bahsettirip Milli bir sorun haline gelmiştir. Üreticilerin… read more →