Taşıma veya depolamadan kaynaklı bozulma, kirlenme ve bulaşma gibi durumlarla karşılaşarak güvenli üretilmiş gıdayı da güvensiz hale getirmektedir. Sıcaklık değişimleri ve hijyenik olmayan koşullar mikro organizmaların üremesine neden olurlar. Gıdalarımız sofralarımıza ulaşıncaya kadar birçok aşamadan geçmekte, tarladan işletmeye son ürün elde edilmesine kadar üretimin tüm aşamalarında, ürüne çeşitli kaynaklardan yanlış… read more →
Gıdaların üretimden tüketime kadar olan zincir aşamasında, depolama,muhafaza ve tüketim yerlerine nakli süresince bir yandan hijyen eksikliğinden kaynaklanan önemli kayıplar yaşanırken, bir yandanda bu hyjen olmayan ürünlerin tüketimine bağlı önemli sağlık sorunları yaşanmaktadır. Hijyen yetersizliğine bağlı bu ürün kayıpları son zamanlarda kendisinden sıklıkla bahsettirip Milli bir sorun haline gelmiştir. Üreticilerin… read more →
Kamusal alanda çalışana yönelik İş sağlığı ve güvenliğine ilişkin en önemli ve temel konulardan biri de iş hijyenidir. İş hijyeni; iş yerinde hastalığa neden olabilecek, sağlık ve iyilik hâlini bozabilecek, işçiler ve toplumdaki bireyler arasında önemli ölçüde huzursuzluk ve verimsizlik yaratabilecek çevresel tehlikeleri ve stresleri önceden gören, değerlendiren ve kontrol… read more →
Hayvan çiftlikleri , veteriner klinikleri, hekimlerin ve hayvanların enfeksiyon ile karşı karşıya kalabileceği risk potansiyeli yüksek alanlardır. Enfekte bir hayvanın girişiyle ile ortama taşıdığı hastalık ile yada alanda gelişen hastalığın hayvanlar veya ekipman vasıtası ile taşınması sonucu tüm alan kontamine olmaktadır. Çeşitli zoonas hastalıklar veteriner hekimlerimizi hasta edebildiği gibi başka… read more →
Gıda hijyeni, hammaddenin, yarı mamul ve mamul maddenin depolama, işleme, muhafaza ve satış aşamalarında fiziksel (cam, metal, ahşap, fare pisliği, böcek vb), kimyasal (deterjan, haşere ilaçları vb) ve biyolojik (mikroorganizma, parazit vb) tehlikelerle temas etmesinin engellenmesi demektir. Belirtilen tehlikelere maruz kalmış ürünler gıda güvenilirliğini ve dolayısıyla insan sağlığını tehlikeye düşürür.… read more →
İş sağlığı ve güvenliğine ilişkin en önemli ve temel konulardan biri de iş hijyenidir. İş hijyeni; iş yerinde hastalığa neden olabilecek, sağlık ve iyilik hâlini bozabilecek, işçiler ve toplumdaki bireyler arasında önemli ölçüde huzursuzluk ve verimsizlik yaratabilecek çevresel tehlikeleri ve stresleri önceden gören, değerlendiren ve kontrol altına alan bir teknik… read more →
İnşaatın iç ve dış bileşenlerinde ve her noktasında ihtiyaç duyulan antimikrobiyal etkide ürün ve gelişmeler TARİHİ YAPILAR DEZENFEKTAN KATALOGU TEKSTİL ÜRÜNLERİ DEZENFEKTAN KATALOGU KLİMA DEZENFEKTAN KATALOGU HALI KATALOGU KONUT OFİS DEZENFEKTAN KATALOGU